Обезопасяване на паркинг на адрес бул. „Г. М. Димитров“ 62

17 януари 2021, неделя Viber

Попитахме кмета на район Изгрев как ще обезопаси паркинг на адрес бул. „Г. М. Димитров“ 62

До

Д-р Делян Георгиев

кмет на район Изгрев

Ул. „Атанас Далчев“ №12, София, 1113

[email protected]

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Уважаеми г-н Георгиев,

Получих сигнал от граждани, че непосредствено преди блока на адрес бул. „Г. М. Димитров“ 62 в посока бул. „Симеоновско шосе“ има оформен нерегламентиран паркинг. Също по мое лично наблюдение той съществува там от много години. Той засяга частино имотите с идентификатори от Кадастъра 2312 и 4986 – първият е общинска собственост, а вторият – частна. За да стигнат до него, колите преминават директно от булеварда към паркинга през тротоара, доколкото последният все още съществува. Заради липсата на достатъчно паркоместа, хората са принудени да си паркират колите на него, като се изнася на пътното платно кал и прах, разбиват се автомобили от дупките и се създава риск от ПТП, поради липсата на улица или отбивка и съответната за това маркировка.

Софиянци наистина имат нужда от това да се влезе в кварталите. В района има нужда както от нормален паркинг така и от градинка, поради презастрояването около близката метростанция. Бул. „Г. М. Димитров“ е връзката между бул. „Цариградско шосе“, бул. „Драган Цанков“ и бул. „Симеоновско шосе“. Задължително е целият влизаш и излизащ към и от него трафик да бъде обезопасен. За целта моля да ми отговорите на следните въпроси:

  1. Знаете ли за проблемния паркинг?
  2. Планирате ли в бюджет 2021 работа по него?
  3. Ако да каква ще бъде съдбата му – асфалтиран/павиран паркинг на едно/няколко нива, улица с паркоместа, градинка?
  4. Ако сте предвидили да се създадат при регулирането паркоместа – какъв ще бъде техния брой?
  5. Планирате ли да инициирате закупуване на имота с идентификатор 4986 и да го превърнете в градинка?

 

С уважение, 

Симеон Ставрев

Моля отговорите да ми бъдат изпратени писмено на електронната ми поща: 

[email protected]

Документът е подписан с електронен подпис.

София                                                                                                                        

17 януари 2021 г.   

Накратко:

Получих сигнал от граждани, че непосредствено преди блока на адрес бул. „Г. М. Димитров“ 62 в посока бул. „Симеоновско шосе“ има оформен нерегламентиран паркинг. Също по мое лично наблюдение той съществува там от много години. Той засяга частино имотите с идентификатори от Кадастъра 2312 и 4986 - първият е общинска собственост, а вторият - частна. За да стигнат до него, колите преминават директно от булеварда към паркинга през тротоара, доколкото последният все още съществува. Заради липсата на достатъчно паркоместа, хората са принудени да си паркират колите на него, като се изнася на пътното платно кал и прах, разбиват се автомобили от дупките и се създава риск от ПТП, поради липсата на улица или отбивка и съответната за това маркировка.

Защо е важно:

Софиянци наистина имат нужда от това да се влезе в кварталите. В района има нужда както от нормален паркинг така и от градинка, поради презастрояването около близката метростанция. Бул. „Г. М. Димитров“ е връзката между бул. „Цариградско шосе“, бул. „Драган Цанков“ и бул. „Симеоновско шосе“. Задължително е целият влизаш и излизащ към и от него трафик да бъде обезопасен.

Вид:

Питане в СОС

В качеството на:

Общински съветник в СОС

Категория:

Градска среда

Входящ номер:

РИВ21-ГР94-36/18.01.2021

Отговор:

Свалете

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK