За мен

Симеон Ставрев е софтуерен инженер с над 15 години стаж в IT сферата. Завършил е Софийската Математическа Гимназия. Бакалавър по информатика от Нов Български Университет. Има дългогодишен опит в разработката на уеб сайтове и мобилни приложения.

Администратор на сайта на коалиция „За да остане природа в България“ и основател на сайта Реформи.орг. Активно протестиращ през 2013 година срещу завладяната държава и корупционния модел на управление на страната. Редовно участващ в акциите за защита на природата на България. Споделя идеята за дълбоки и цялостни реформи във всички сектори. Мечтае за свят, в който Бойко Борисов, Пламен Орешарски и Сергей Станишев са в затвора. В „Да, България!“ вижда трансформираната енергия на гражданския протест от 2013 в политическа сила.

Координатор на тематичната работна група „Регионално развитие, транспорт и инфраструктура“ и член на тематичната работна група „Е-управление и държавна администрация“ на „Да, България!“. Един от инициаторите на кампанията на движението за построяването на магистрала Хемус (magistralahemus.bg). Участва в дискусии на живо по темите инфраструктура, транспорт и София. Член на Националния съвет на партията.

В свободното си време обича да пътува. Обиколил е повечето страни в Европа, но най-добре се чувства след преход до някоя хижа в българските планини. Чете книги – предимно исторически романи, журналистически разследвания, икономически анализи или биографии на политици. Гледа предимно европейско кино и се опитва редовно да ходи на театър. Доброволец в организацията на няколко музикални фестивала. Най-ценни за него обаче си остават споделените моменти с приятелите и семейството.