Не подкрепих бюджета на София за 2022 – Отчет за март 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

02 април 2022, събота Viber

Не подкрепих бюджета на София за 2022 – Отчет за март 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Накратко:

 • Не подкрепих бюджета на София за 2022 г. защото той не решава никой от основните проблеми на града ни
 • Предложих улица в София да носи името на Милен Цветков
  • Общинският съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев предлага улица “Милен Цветков” в София
 • Предупредих, че за поредна година ГЕРБ не могат да решат проблема с детските градини и ясли
  • Симеон Ставрев: В общинските детски заведения местата са 13 300 за всички групи, само през 2021 г. са родени над 16 000
 • Продължих да работя по проблемите с транспорта в София
 • Предложих да спасим сградата на Културен дом Бухово
 • Пуснах три питания до г-жа Фандъкова
 • Поисках изслушване на ръководството на Топлофикация София по повод възможните проблеми с доставки на природен газ
 • Продължих да работя за затваряне на сметищата във Враждебна и Челопечене
 • Настроих сайтовете на „Да, България!“ и „Демократична България“ да работят с българска, вместо с руска кирилица

Не подкрепих бюджета на София за 2022 г. защото той не решава никой от основните проблеми на града ни

31 март 2022:

Днес НЕ подкрепих бюджета на София за 2022 г., който предлагат Фандъкова и ГЕРБ, защото той не решава никой от основните проблеми на града ни:
❗Витоша е недостъпна.
❗Няма тротоари.
❗Няма детски градини и ясли.
❗Топлофикация София е с дългове от над 1 млрд. лв.
❗Столичният Инспекторат не работи.
❗Сметищата са потенциална екологична бомба.
❗Няма разделно събиране на боклука.
❗С кола се стига по-бързо, отколкото с градския транспорт, въпреки че в него се инвестираха милиарди в метро и нови тролеи, трамваи и автобуси.
❗Няма места за паркиране.
❗Няма ги обещаните нови булеварди.
❗Но пък има тикет система за 97 млн. лв., която не работи в метрото.
❗Главният архитект не може да си свърши своята работа, за да завърши АПИ околовръстното.
❗Общинските предприятия не са реформирани – има 3 транспортни оператора и 5 пазара.
❗Въздухът ще остане мръсен, защото Инсинераторът още не е спрян.
❗Улиците не се мият.
❗Няма обществени тоалетни.
❗Централната ни баня още е музей, вместо баня.
❗Неотчуждените терени са дори и в парковете.
❗В 21 век в София все още има квартали без канализация.

Предложих улица в София да носи името на Милен Цветков

По идея на колегите на Милен Цветков от ТВ1, днес внесох предложение в СОС улица „549“, на която се намира телевизията в р-н Подуяне, да носи неговото име. Надявам се всички политически групи в Столичен общински съвет да подкрепят предложението ми, след като има положително становище от районния кмет, подписка в подкрепа на идеята и няма друг обект в София с това име. Милен го заслужава.

Общинският съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев предлага улица “Милен Цветков” в София

Предлагат улица в столичния квартал „Подуяне“ да бъде кръстена на журналиста Милен Цветков. Районна администрация „Подуяне“ подкрепя внесеното в Столичния общински съвет предложение.

„Колегите му от последното му работно място – ТВ 1, предлагат улицата пред нея да бъде преименувана. На нея има много малко блокове и жилищни сгради и е разумно да я преименуваме в негова чест“, смята общинският съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев.

Предупредих, че за поредна година ГЕРБ не могат да решат проблема с детските градини и ясли

28 март 2022:

Днес бяха обявени свободните места за общинските детски градини и ясли в София. Положението е трагично. При набор 2021 за обикновен прием за ЦЯЛА София има 1831 места, 334 за деца с хронични заболявания и 4 за деца със специални образователни потребности или общо едва 2169 места. За това безобразие са виновни ГЕРБ и Фандъкова, защото управляват града вече 13 години и не можаха да решат проблема.

29 март 2022:

Това МОЖЕШЕ да е разширение на 49 ОДЗ „Радост“ в Дианабад, но вече са два блока с много апартаменти на … Петьо Блъсков. Така работи ГЕРБ в София – вместно да строи детски градини и ясли – заменя и продава земя на специални, явно, за тях хора, които печелят от продажба на апартаменти.
🔴 Свободните места във всички ясли и градини за всички випуски в София са около 13 300, а само родените през последната година са близо 16 000 деца. Пример с детето ми на 1 г. и 4 м. в район Оборище – свободните места за набор 2021 са 40 (!) в точно 3 ясли (10, 12 и 18 места) като в района живеят почти 40 000 човека. Това нормално ли е?
🔴 Не разбирам логиката на ГЕРБ да дадат 350 млн. лв. за завод за изгаряне на боклук, който само ще ни трови, вместо да ги дадем за детски градини.
🔴 За отчуждаването на терени за градини ГЕРБ не направи почти нищо. Има примери с детски заведения, чиито дворове са разделени и в част от тях са се появили блокове, вместо нови постройки за още детски групи.
🔴 65 млн. лв. „даде“ Борисов на Фандъкова за детски градини юни 2020, но никой от тях не коментира, че за да се направи детска градина отнема години от самия проект до пускането в експлоатация.
🔴 И тук ясно се вижда как Фандъкова не си върши работата. Давам съвсем ясен пример с район Лозенец. Предвидени са за финансиране 6 обекта в Лозенец – 3 нови детски градини и 3 нови ясли. За 2 градини вече има обществени поръчки за проектиране, а за 1 поръчката е направо за строителство. Тук районният кмет си е свършил работата. А Фандъкова не е свършила своята, защото строителството на трите обекта, за които тя отговаря – яслите, няма да се случи скоро, защото дори няма обществени поръчки.
🔵 Частни градини и ясли са от 650 лв. до няколко хиляди на месец. Освен, че са значително по-скъпи от общинските, това генерира и много допълнителен трафик в града.
🔵 Много е трудно намирането на персонал за яслените групи, защото има недостиг на хиляди мед. сестри, които са и персоналът в тези ОДЗ. Проблемът с липсата на медицински кадри се пренася от болниците и към яслите.

Симеон Ставрев: В общинските детски заведения местата са 13 300 за всички групи, само през 2021 г. са родени над 16 000

В началото на седмицата (28 март) обявиха свободните местата в общинските детски градини и ясли в София.

Както обикновено, те са недостатъчни за нуждите на столичаните.

Общинският съветник Симеон Ставрев коментира: „Положението е трагично. При набор 2021 за обикновен прием за цяла София има 1831 места, 334 за деца с хронични заболявания и 4 за деца със специални образователни потребности или общо едва 2169 места.“

Пред Радио София Ставрев уточни, че всички места в детските градини и яслите са 13 300, за всички възрасти. Само през миналата 2021 г. в столицата са се родили над 16 хиляди бебета.

Общинският съветник посочи, че в район „Оборище“ с около 40 хиляди жители има само 40 места за детските ясли.

Кандидатстването е до 11 май.

Продължих да работя по проблемите с транспорта в София

14 март 2022:

Днес с кметове и общински съветници от Демократична България бяхме на среща в МРРБ. Ето какъв е напредъкът по темите, които аз дискутирах с министър Гроздан Караджов:
🔵 Довършване на последната част от Софийски околовръстен път – АПИ планират да разделят участъка на три части – от Люлин до Горна баня, от Горна баня до бул. Цар Борис III и от бул. Цар Борис III до Бъкстон. За мен е много важно да се преправи кръговото кръстовище в края на АМ Струма при ж.к. Люлин, така че:
1️⃣ да има директно трасе на СОП над това кръгово т.е. да не се налага да слизате на кръговото, за да се качите пак на СОП, за което получих и уверение, че се планира;
2️⃣ да има директно трасе и между АМ Струма и СОП, така трафикът от и за Перник да не се налага да влиза в кръговото.
Оставам да следя дали главният архитект на Фандъкова ще си свърши работата и ще внесе идеен проект и ПУП-ове в МРРБ, така че АПИ да може да започне процедурата по възлагане на инженеринг.
🔵 Пускане отново на мигащия зелен светофар в София – оказа се, че България е подписала международна конвенция за пътна сигнализация, в която няма мигащ зелен светофар за МПС, а само за пешеходци. Единственият вариант да пуснем пак мигащия зелен светофар е промяна в тази конвенция и после и в една наредба на МРРБ. Реално промяна в конвенцията може да предложи Външно министерство, което обаче трябва да предостави данни, които доказват ползите от мигащия зелен светофар. Такива данни може да даде дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община и явно ще се наложи да им припомня този им ангажимент.
🔵 Завършване на АМ Европа – договор за строителство на последния и най-близък до София лот на магистралата беше подписан между АПИ и Главболгарстрой през декември 2021. Завършването на този участък ще облекчи трафика в града ни, като ще пренасочи част от колите и камионите от околовръстното и автомагистралите към Северна скоростна тангента. Доколкото разбрах по протежението на целия лот има отчуждени участъци и ще може да започне строителство именно в тях.

15 март 2022:

❗️ В ранните часове на 24 февруари Руската федерация започна война в Украйна – суверенна държава, която е избрала мирния и европейски път на своето демократично развитие. Намерението на Путин през 21 век да прекрои със сила границите на Стария континент, постави множество предизвикателства пред всички държави-членки на Европейския съюз.
🇺🇦 За съжаление губещите в тази ситуация са украинските граждани (основно жени и деца), на които се наложи бързо да изоставят изцяло досегашния си живот, за да могат да оцелеят, като по този начин и не по свое желание се превърнаха във военни бежанци.
✅ Столична община прояви човечност и съчувствие към украинските граждани, които се озоваха в нашата столица поради войната в родината им. Със заповед на кмета на СО, паркингът до Националния дворец на културата ще може да се използва безплатно от украински граждани, които са пристигнали в България със своите автомобили.
✅ От „Демократична България“ бихме искали да разширим обхвата на тази заповед, като представим две допълнителни предложения.
✅ Считаме, че осемте буферни паркинга към столичното метро биха могли да бъдат използвани от украинските граждани, за да паркират своите автомобили спокойно, без да се притесняват, че нещо ще се случи с тях, особено с оглед на примери на необяснима агресия към тях в социалните мрежи.
✅ Второто ни предложение е свързано с градския транспорт. Вярваме, че в първоначалния период на ориентиране в града ни, би било изключително полезно за украинските граждани да използват пълноценно градския транспорт.
✅ Смятаме, че тези предложения за допълнителни мерки, които да подпомогнат украинските бежанци в столицата ни, е необходимо да бъдат в сила за период от 1 до 2 месеца.

21 март 2022:

София ще има над 2 млрд. лв. бюджет за 2022. Ето каква информация успях да събера, въпреки нежеланието на някои общински съветници от ГЕРБ да задавам въпроси към зам.-кметове на Фандъкова:
🔴 предвидени са само 1.6 млн. лв. за светофари и едва 2 млн. лв. за улично осветление – сумите са смешни;
🔴 огромен недостиг за ремонт на тротоари – 10 млн. ще има по перо текущ ремонт за 24 района т.е. по 416 666 лв на район; отделно по друго перо има неясно колко средства, заедно с кърпене на улици;
🔴 предвидени са само 5 млн. лв. за велоалеи – ГЕРБ нямат никакво желание да развиват този начин за придвижване в София;
🔴 бул. „Копенхаген“ като спасение с трафика в Младост няма да стане и тази година;
🔴 за северно платно на бул. „Тодор Каблешков“ има избран изпълнител, скоро ще има процедура за избор на такъв и за южното, което най-после ще свърже бул. „България“ и бул. „Черни връх“;
🔴 след приключване на отчуждения може да започне разширение и на бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ т.е. повече от половината от трасето между бул. „Черни връх“ и бул. „Симеоновско шосе“;
🔴 бул. „Рожен“ до Северна скоростна тангента, заедно с ремонт на трамвайно трасе, се финансира със заем от ЕИБ и надали ще стане тази година;
🔴 предвидени са само 1.5 млн. лв. за ремонт на релсов път и контактно-кабелна мрежа, което е крайно недостатъчно;
🔵 изходът от Дружба 2 при ул. „Димитър Пешев“ ще се разшири до 5 ленти, за да облекчи трафикът там;
🔵 сигурно ще започне разширение на бул. „Ломско шосе“ до надлеза над ж.п. линията;
🔵 ще има разширение на ул. Опълченска“ в тясната част между бул. „Тодор Александров“ и бул. „Сливница“;
🔵 не се предвиждат средства за изграждане на трафопост и захранване за зарядната станция на електробусите в ж.к. „Овча купел“ и сагата със захранването на станцията с дизелов генератор ще продължи и през 2022 г.

24 март 2022:

ГЕРБ в София днес одобриха десетки милиони левове за две нови метростанции, за които няма достатъчно пътници. Парите могат да се използват за нещо много по-полезно:
🔵 София ще тегли кредит от ЕИБ в размер на 548 млн. лв. за удължаването на третата метролиния – 3 станции по бул. „Владимир Вазов“ и 6 станции до Цариградско шосе.
🔵 Разширението на метрото с 3 станции до Левски-Г и с 4 станции от Орлов мост, през Слатина до бул. „Шипченски проход“ е абсолютно безспорно.
🔴 Самият директор на Метрополитен обаче признава, че за последните 2 станции до Цариградско шосе няма достатъчно натоварване. Към предполагаемия пътникопоток се смятат, забележете, хипотетични нови работни места в Тех парка, които може никога да не се открият.
🔴 На софиянци км. пробег с автобус в бюджета ни струва 3 лв., тролей/трамвай – 6 лв., метро – 16 лв., като цената за метрото ще стане 22 лв.
🔴 Вместо за празни мотриси, може да дадем парите за строителство на ринговия скоростен трамвай от бул. „Цар Борис“ III до бул. „Шипченски проход“ – там пътникопотокът доказано е по-голям, а въпросният трамвай ще струва 10 пъти по-малко. Последващата експлоатация, в сравнение с метрото, ще ни струва 3 пъти по-малко.
🔴 Нови метростанции бяха планирани отдавна в Люлин и Студентски град. Това са квартали, в които има достатъчно пътници, но ГЕРБ не намират причина да намерят финансиране за метро в тях.
🔴 В същия момент ГЕРБ и ВМРО за пореден път отложиха пускането на нощния градски транспорт.

Предложих да спасим сградата на Културен дом Бухово

Въпреки войната и мъката, реших да свърша нещо, което бях обещал. Предлагам на СОС да финансира с 910 290 лв. ремонта на Дом на културата Бухово, който иначе ще се срине. Тези пари ще стигнат да се направи нов покрив, да се постави външна изолация и да се сменят прозорците и вратите. Надявам се ГЕРБ да подкрепят предложението ми и да спасят сградата от събаряне. Има перо точно за това в бюджета на СО, който днес представи Фандъкова – “Резерв за непредвидени и неотложни разходи” с цели 27 млн. лв. в него.

Пуснах три питания до г-жа Фандъкова

Пуснах три питания до г-жа Фандъкова по следните проблеми:
🔴 Защо в Банкя няма градски стадион или общински спортен комплекс в продължение на 25 години и има опасност общински терени, които са предназначени за това, да станат частна собственост?
🔴 Дали общинските дружества ЦГМ и Метрополитен нарушават договорите помежду си, а Столична община хаби средства, като плаща по няколко пъти за една и съща работа?
🔴 Защо не работят чисто новите тоалетни в Западен парк една година след края на ремонта?

Поисках изслушване на ръководството на Топлофикация София по повод възможните проблеми с доставки на природен газ

По мое искане в понеделник в СОС ще бъде изслушано ръководството на Топлофикация София ЕАД относно плана им за алтернативни гориво, ако подаването на руски газ за България бъде преустановено. Искам да знам:
🔴 Какви резерви има дружеството от мазут/газьол и колко време може да изкара с тях?
🔴 Какви са цените за въглеродните квоти за мазут/газьол в стравнение с природния газ? Знам, че са по-високи.
🔴 Топлофикация София има ли собствен данъчен склад, където да държи тези алтернативни горива? Ако не – какъв използва, с какъв капацитет и на кой доставчик?
🔴 Имам спомен, че шефът на дружеството Александров спомена за определено количество в газохранилището в Чирен, резервирано за Топлофикация София – това вярно ли е и ако да – колко е?
🔵 Успокояващо е, че към момента получаваме повече руски газ, отколкото преди войната в Украйна. Това се случва през Турски поток от Русия, през Черно море до Турция. Не получаваме никакъв газ от Украйна – тя отдавна не се пада транзитна страна за България.
🔵 Газохранилището в Чирен е запълнено на около 20%, като дневно от него може да се изпомпва 20-30% от ежедневните ни нужди. Ето защо е толкова важно да удвоим капацитета на Чирен – сега в него могат да се складират около 1/6 от годишните нужди на България от природен газ.

Продължих да работя за затваряне на сметищата във Враждебна и Челопечене

8 март 2022:

Днес ГЕРБ в СОС за пореден път изкопаха дъното. И двата мои доклада за обследване на планините от боклуци и замърсяването на почвата и водите на сметищата във Враждебна и Челопечене бяха отложени за неопределено време благодарение на госпожите Лорита Радева и Анна Стойкова. За тях се оказа много важно да няма независима проверка, а възложиха такава на дружествата, оператори на самите сметища. Какъв ще е резултатът от тези „проверки“, мисля все от нас може да се досети.

22 март 2022:

ГЕРБ се правят на луди, че не виждат тази планина от боклук на 15 мин. с кола от центъра на София. Това е сметището за строителни отпадъци във Враждебна:
🔴 поканих г-жа Лорита Радева, председател на комисията по екология в СОС от ГЕРБ, да отидем и да се убеди с очите си как това сметище е пълно и с битови отпадъци, а не със строителни – не прие поканата ми;
🔴 зам.-кметицата на Фандъкова по екология, г-жа Билева, ясно каза, че НЯМА мембрана под тази планина от битови и строителни боклуци – това означава, че има опасност за замърсяване на почвата и водата;
🔴 какво е положението – има две дупки, бивши кариери и едната освен, че е запълнена, е превърната и в планина от боклуци – това се нарича според ГЕРБ „рекултивация“;
🔴 аз предлагам на СОС да се вземат проби какво е замърсяването под тези боклуци, но ГЕРБ казват, че няма нужда, защото дружеството оператор на сметището „Софинвест“ направили изследване и казали, че няма замърсяване;
🔴 това, което никой не иска да коментира обаче от съветниците на Фандъкова е, че въпросните „проби“ са взети от другата дупка, където сега има езеро и където няма боклуци, засега;
🔴 най-абсурдното от всичко е, че представител на Софинвест Добрева коментира, колко скъп е дронът на инициативния комитет Враждебна, с които снимали битовите боклуци, които въобще НЕ трябва да са на това сметище;
🔴 само не спомена г-жа Добрева, че снимките от дрон имат ясни GPS координати, дата и час и колкото и да зарива боклуците с пръст дружеството, което тя представлява, тези боклуци си остават отдолу и снимките са доказателство за това, че сметището трябва да бъде затворено ВЕДНАГА;
🔵 ИК Враждебна са организирали вече седем протеста за закриване на сметището, включително един пред Столична община – явно ГЕРБ се правят на слепи и глухи. Накрая нещо трябва да се разсмърди, за да „прогледнат“.

30 март 2022:

Това е поредната кочина, създадена от ГЕРБ, намираща се само на 15 мин. с кола от центъра на София:
🔴 Сметището за строителни отпадъци във Враждебна, вече малък хълм, се използва за изхвърляне и на всякакъв битов отпадък. Това е незаконно и е потенциално екологично бедствие, а река Искър се намира в непосредствена близост.
🔴 РИОСВ София и МОСВ потвърждават фактите – общинското дружество Софинвест нееднократно е нарушавало разпоредбите и е допуснало влагането на отпадъци, различни от описаните в плана за рекултивация на терените, на площадката за земни маси и строителни отпадъци Враждебна.
🔴 Видът на неправомерно депонираните отпадъци на терените на площадката, на които тече рекултивация, предполага много дълъг период на разлагане. Материалите като пластмаси, стиропор, ПДЧ плоскости съдържащи формалдехидни и карбамидни лепила, опаковки от строителна химия, автомобилни гуми, балирани отпадъци и много други, които ИК Враждебна са документирали с видео клипове и снимки във времето до настоящия момент, имат време за разлагане от десетки и стотици години и тепърва ще генерират замърсяване на почвите и подпочвените води.
🔴 Площадката не е със статут на депо, няма изискване за наличие на предпазваща мембрана. Всичко щеше да е наред, ако обаче Софинвест спазваха плана за рекултивация и влагаха в нея само земни маси и ИНЕРТНИ строителни отпадъци, а не всевъзможни трудно разградими боклуци.
🔵 Нивото на подпочвените води в района е много високо, поради минаващата в непосредствена близост до площадката река Искър, която е една от най-големите в България. Водните обекти, които са се образували от дейността на кариерата Пет могили и запълнени с вода от реката почти веднага, вече около 40 години са дом на много животински видове. Дълбочината им достига 30м., а размера на най-голямата водна площ е около 600 дка. БАН извършва ежегоден мониторинг на водните площи и според последните проучвания те се населяват от над 130 вида птици, част от които са защитени, а други са застрашени от изчезване и включени в Червената Книга на България.
🔵 ГЕРБ си затварят очите за всичко това. Поканих общинската съветничка на Фандъкова, Лорита Радева, да отидем на място и да направим проверка, но тя категорично ми отказа. Госпожата е председател на комисията по околна среда в СОС.
Ето каква трябва да се случи, за да се реши проблема:
1️⃣ Площадката за строителни отпадъци кв. Враждебна да бъде затворена незабавно.
2️⃣ Да бъде направено геоложко проучване и изваждане на сондажни ядки от няколко места на площадката, на която тече рекултивация, които да докажат какъв е типа на вложените материали в подповърхностните слоеве, в присъствие на представители от ИК Враждебна и общински съветници от всички политически групи.
3️⃣ Терените на площадката да бъдат почистени от неправомерно депонираните отпадъци.
4️⃣ Столична община да предприеме необходимите стъпки заедно с другите отговорни институции за даване на статут на водните площи около кв. Враждебна с цел опазване на изградените екосистеми в тях и тяхната защита.

Настроих сайтовете на „Да, България!“ и „Демократична България“ да работят с българска, вместо с руска кирилица

13 март 2022:

От днес сайтовете на Да, България и на Демократична България използват вече само българска кирилица. Избрах шрифта „Akrobat“. Миналата седмица Министерството на електронното управление, в лицето на Bozhidar Bozhanov, изготви нови правила за институционална идентичност на интернет сайтовете, като предложи да се използва българска кирилица. До момента масово разпространените шрифтове са с руския вариант на кирилицата. Малко повече информация за разликите между българската и руската от bgweb.bg:

„Основните разлики са най-видими при малките букви. Руската кирилица е прекъснала връзката между ръкописната и печатната буква. Тя е основана на главните латински букви във формата, както на главните, така и на малките букви.

От друга страна, българската кирилица следва по-естествена естетика и базира формите на малките знаци на ръкописното им изписване. Формите на малките букви са по-обли, по-уникални и по-лесно разпознаваеми от тези на главните. Много от тях имат горни и долни дължини (б, в, д, ж, з, к, р, у, ф, ю), което допълнително повишава тяхната разпознаваемост и помага за по-бързо четене.

Като цяло, буквите в българската кирилица са по-закръглени, а с това и по-обемни. Текст, написан с българска кирилица е с 4-5 процента по-дълъг от същия откъс, набран с руския вариант на азбуката.

Най-голяма реформа по-отношение на кирилицата въвежда руският цар Петър I през 1708 година. Промяната цели улесняване на книгопечатането, води до силна латинизация и променя коренно развитието на руската азбука. Именно тук и се разделят пътищата на българската и руската кирилици. Типографски руската кирилица се изравнява с къснобароковата латинска типография.“

В „Капитал“ също използваме българска кирилица.

Блог

Инсинератор за изгаряне на боклуци в София няма да има – Отчет за февруари 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Инсинератор за изгаряне на боклуци в София няма да има – Отчет за февруари 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Предложих да се пътува с банкова карта в градския транспорт до 60 мин. за 2.20 лв. – Отчет за януари 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Предложих да се пътува с банкова карта в градския транспорт до 60 мин. за 2.20 лв. – Отчет за януари 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Не подкрепих-план сметката за 2023 на Столична община – Отчет за декември 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Не подкрепих-план сметката за 2023 на Столична община – Отчет за декември 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Противопоставихме се на удължаването на концесията на Софийска вода – Отчет за ноември 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Противопоставихме се на удължаването на концесията на Софийска вода – Отчет за ноември 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Поисках Столична община да прекрати войната по софийските улици – Отчет за октомври 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Поисках Столична община да прекрати войната по софийските улици – Отчет за октомври 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Осветлих финансови санкции за Столична община за милиони – Отчет за септември 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Осветлих финансови санкции за Столична община за милиони – Отчет за септември 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Към блога

Медиатека

Войната по пътищата: Прехвърлят ли си топката МВР и СО, в камерите ли е решението?

Войната по пътищата: Прехвърлят ли си топката МВР и СО, в камерите ли е решението?

Симеон Ставрев пред ФАКТИ: Проблемът с катастрофите е прехвърлянето на отговорността между МВР и Столична община

Симеон Ставрев пред ФАКТИ: Проблемът с катастрофите е прехвърлянето на отговорността между МВР и Столична община

Симеон Ставрев, ДБ: Целият полицейски ресурс в София е зает с опазването на незаконно шествие, вместо да се ангажира с войната по пътищата

Симеон Ставрев, ДБ: Целият полицейски ресурс в София е зает с опазването на незаконно шествие, вместо да се ангажира с войната по пътищата

Към медиатеката
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK