Не подкрепих бюджета на София за 2022 – Отчет за март 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

02 април 2022, събота Viber

Не подкрепих бюджета на София за 2022 – Отчет за март 2022 на Симеон Ставрев като общински съветник

Накратко:

  • Не подкрепих бюджета на София за 2022 г. защото той не решава никой от основните проблеми на града ни
  • Предложих улица в София да носи името на Милен Цветков
    • Общинският съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев предлага улица “Милен Цветков” в София
  • Предупредих, че за поредна година ГЕРБ не могат да решат проблема с детските градини и ясли
    • Симеон Ставрев: В общинските детски заведения местата са 13 300 за всички групи, само през 2021 г. са родени над 16 000
  • Продължих да работя по проблемите с транспорта в София
  • Предложих да спасим сградата на Културен дом Бухово
  • Пуснах три питания до г-жа Фандъкова
  • Поисках изслушване на ръководството на Топлофикация София по повод възможните проблеми с доставки на природен газ
  • Продължих да работя за затваряне на сметищата във Враждебна и Челопечене
  • Настроих сайтовете на „Да, България!“ и „Демократична България“ да работят с българска, вместо с руска кирилица

Не подкрепих бюджета на София за 2022 г. защото той не решава никой от основните проблеми на града ни

31 март 2022:

Днес НЕ подкрепих бюджета на София за 2022 г., който предлагат Фандъкова и ГЕРБ, защото той не решава никой от основните проблеми на града ни:
❗Витоша е недостъпна.
❗Няма тротоари.
❗Няма детски градини и ясли.
❗Топлофикация София е с дългове от над 1 млрд. лв.
❗Столичният Инспекторат не работи.
❗Сметищата са потенциална екологична бомба.
❗Няма разделно събиране на боклука.
❗С кола се стига по-бързо, отколкото с градския транспорт, въпреки че в него се инвестираха милиарди в метро и нови тролеи, трамваи и автобуси.
❗Няма места за паркиране.
❗Няма ги обещаните нови булеварди.
❗Но пък има тикет система за 97 млн. лв., която не работи в метрото.
❗Главният архитект не може да си свърши своята работа, за да завърши АПИ околовръстното.
❗Общинските предприятия не са реформирани – има 3 транспортни оператора и 5 пазара.
❗Въздухът ще остане мръсен, защото Инсинераторът още не е спрян.
❗Улиците не се мият.
❗Няма обществени тоалетни.
❗Централната ни баня още е музей, вместо баня.
❗Неотчуждените терени са дори и в парковете.
❗В 21 век в София все още има квартали без канализация.

Предложих улица в София да носи името на Милен Цветков

По идея на колегите на Милен Цветков от ТВ1, днес внесох предложение в СОС улица „549“, на която се намира телевизията в р-н Подуяне, да носи неговото име. Надявам се всички политически групи в Столичен общински съвет да подкрепят предложението ми, след като има положително становище от районния кмет, подписка в подкрепа на идеята и няма друг обект в София с това име. Милен го заслужава.

Общинският съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев предлага улица “Милен Цветков” в София

Предлагат улица в столичния квартал „Подуяне“ да бъде кръстена на журналиста Милен Цветков. Районна администрация „Подуяне“ подкрепя внесеното в Столичния общински съвет предложение.

„Колегите му от последното му работно място – ТВ 1, предлагат улицата пред нея да бъде преименувана. На нея има много малко блокове и жилищни сгради и е разумно да я преименуваме в негова чест“, смята общинският съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев.

Предупредих, че за поредна година ГЕРБ не могат да решат проблема с детските градини и ясли

28 март 2022:

Днес бяха обявени свободните места за общинските детски градини и ясли в София. Положението е трагично. При набор 2021 за обикновен прием за ЦЯЛА София има 1831 места, 334 за деца с хронични заболявания и 4 за деца със специални образователни потребности или общо едва 2169 места. За това безобразие са виновни ГЕРБ и Фандъкова, защото управляват града вече 13 години и не можаха да решат проблема.

29 март 2022:

Това МОЖЕШЕ да е разширение на 49 ОДЗ „Радост“ в Дианабад, но вече са два блока с много апартаменти на … Петьо Блъсков. Така работи ГЕРБ в София – вместно да строи детски градини и ясли – заменя и продава земя на специални, явно, за тях хора, които печелят от продажба на апартаменти.
🔴 Свободните места във всички ясли и градини за всички випуски в София са около 13 300, а само родените през последната година са близо 16 000 деца. Пример с детето ми на 1 г. и 4 м. в район Оборище – свободните места за набор 2021 са 40 (!) в точно 3 ясли (10, 12 и 18 места) като в района живеят почти 40 000 човека. Това нормално ли е?
🔴 Не разбирам логиката на ГЕРБ да дадат 350 млн. лв. за завод за изгаряне на боклук, който само ще ни трови, вместо да ги дадем за детски градини.
🔴 За отчуждаването на терени за градини ГЕРБ не направи почти нищо. Има примери с детски заведения, чиито дворове са разделени и в част от тях са се появили блокове, вместо нови постройки за още детски групи.
🔴 65 млн. лв. „даде“ Борисов на Фандъкова за детски градини юни 2020, но никой от тях не коментира, че за да се направи детска градина отнема години от самия проект до пускането в експлоатация.
🔴 И тук ясно се вижда как Фандъкова не си върши работата. Давам съвсем ясен пример с район Лозенец. Предвидени са за финансиране 6 обекта в Лозенец – 3 нови детски градини и 3 нови ясли. За 2 градини вече има обществени поръчки за проектиране, а за 1 поръчката е направо за строителство. Тук районният кмет си е свършил работата. А Фандъкова не е свършила своята, защото строителството на трите обекта, за които тя отговаря – яслите, няма да се случи скоро, защото дори няма обществени поръчки.
🔵 Частни градини и ясли са от 650 лв. до няколко хиляди на месец. Освен, че са значително по-скъпи от общинските, това генерира и много допълнителен трафик в града.
🔵 Много е трудно намирането на персонал за яслените групи, защото има недостиг на хиляди мед. сестри, които са и персоналът в тези ОДЗ. Проблемът с липсата на медицински кадри се пренася от болниците и към яслите.

Симеон Ставрев: В общинските детски заведения местата са 13 300 за всички групи, само през 2021 г. са родени над 16 000

В началото на седмицата (28 март) обявиха свободните местата в общинските детски градини и ясли в София.

Както обикновено, те са недостатъчни за нуждите на столичаните.

Общинският съветник Симеон Ставрев коментира: „Положението е трагично. При набор 2021 за обикновен прием за цяла София има 1831 места, 334 за деца с хронични заболявания и 4 за деца със специални образователни потребности или общо едва 2169 места.“

Пред Радио София Ставрев уточни, че всички места в детските градини и яслите са 13 300, за всички възрасти. Само през миналата 2021 г. в столицата са се родили над 16 хиляди бебета.

Общинският съветник посочи, че в район „Оборище“ с около 40 хиляди жители има само 40 места за детските ясли.

Кандидатстването е до 11 май.

Продължих да работя по проблемите с транспорта в София

14 март 2022:

Днес с кметове и общински съветници от Демократична България бяхме на среща в МРРБ. Ето какъв е напредъкът по темите, които аз дискутирах с министър Гроздан Караджов:
🔵 Довършване на последната част от Софийски околовръстен път – АПИ планират да разделят участъка на три части – от Люлин до Горна баня, от Горна баня до бул. Цар Борис III и от бул. Цар Борис III до Бъкстон. За мен е много важно да се преправи кръговото кръстовище в края на АМ Струма при ж.к. Люлин, така че:
1️⃣ да има директно трасе на СОП над това кръгово т.е. да не се налага да слизате на кръговото, за да се качите пак на СОП, за което получих и уверение, че се планира;
2️⃣ да има директно трасе и между АМ Струма и СОП, така трафикът от и за Перник да не се налага да влиза в кръговото.
Оставам да следя дали главният архитект на Фандъкова ще си свърши работата и ще внесе идеен проект и ПУП-ове в МРРБ, така че АПИ да може да започне процедурата по възлагане на инженеринг.
🔵 Пускане отново на мигащия зелен светофар в София – оказа се, че България е подписала международна конвенция за пътна сигнализация, в която няма мигащ зелен светофар за МПС, а само за пешеходци. Единственият вариант да пуснем пак мигащия зелен светофар е промяна в тази конвенция и после и в една наредба на МРРБ. Реално промяна в конвенцията може да предложи Външно министерство, което обаче трябва да предостави данни, които доказват ползите от мигащия зелен светофар. Такива данни може да даде дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община и явно ще се наложи да им припомня този им ангажимент.
🔵 Завършване на АМ Европа – договор за строителство на последния и най-близък до София лот на магистралата беше подписан между АПИ и Главболгарстрой през декември 2021. Завършването на този участък ще облекчи трафика в града ни, като ще пренасочи част от колите и камионите от околовръстното и автомагистралите към Северна скоростна тангента. Доколкото разбрах по протежението на целия лот има отчуждени участъци и ще може да започне строителство именно в тях.

15 март 2022:

❗️ В ранните часове на 24 февруари Руската федерация започна война в Украйна – суверенна държава, която е избрала мирния и европейски път на своето демократично развитие. Намерението на Путин през 21 век да прекрои със сила границите на Стария континент, постави множество предизвикателства пред всички държави-членки на Европейския съюз.
🇺🇦 За съжаление губещите в тази ситуация са украинските граждани (основно жени и деца), на които се наложи бързо да изоставят изцяло досегашния си живот, за да могат да оцелеят, като по този начин и не по свое желание се превърнаха във военни бежанци.
✅ Столична община прояви човечност и съчувствие към украинските граждани, които се озоваха в нашата столица поради войната в родината им. Със заповед на кмета на СО, паркингът до Националния дворец на културата ще може да се използва безплатно от украински граждани, които са пристигнали в България със своите автомобили.
✅ От „Демократична България“ бихме искали да разширим обхвата на тази заповед, като представим две допълнителни предложения.
✅ Считаме, че осемте буферни паркинга към столичното метро биха могли да бъдат използвани от украинските граждани, за да паркират своите автомобили спокойно, без да се притесняват, че нещо ще се случи с тях, особено с оглед на примери на необяснима агресия към тях в социалните мрежи.
✅ Второто ни предложение е свързано с градския транспорт. Вярваме, че в първоначалния период на ориентиране в града ни, би било изключително полезно за украинските граждани да използват пълноценно градския транспорт.
✅ Смятаме, че тези предложения за допълнителни мерки, които да подпомогнат украинските бежанци в столицата ни, е необходимо да бъдат в сила за период от 1 до 2 месеца.

21 март 2022:

София ще има над 2 млрд. лв. бюджет за 2022. Ето каква информация успях да събера, въпреки нежеланието на някои общински съветници от ГЕРБ да задавам въпроси към зам.-кметове на Фандъкова:
🔴 предвидени са само 1.6 млн. лв. за светофари и едва 2 млн. лв. за улично осветление – сумите са смешни;
🔴 огромен недостиг за ремонт на тротоари – 10 млн. ще има по перо текущ ремонт за 24 района т.е. по 416 666 лв на район; отделно по друго перо има неясно колко средства, заедно с кърпене на улици;
🔴 предвидени са само 5 млн. лв. за велоалеи – ГЕРБ нямат никакво желание да развиват този начин за придвижване в София;
🔴 бул. „Копенхаген“ като спасение с трафика в Младост няма да стане и тази година;
🔴 за северно платно на бул. „Тодор Каблешков“ има избран изпълнител, скоро ще има процедура за избор на такъв и за южното, което най-после ще свърже бул. „България“ и бул. „Черни връх“;
🔴 след приключване на отчуждения може да започне разширение и на бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ т.е. повече от половината от трасето между бул. „Черни връх“ и бул. „Симеоновско шосе“;
🔴 бул. „Рожен“ до Северна скоростна тангента, заедно с ремонт на трамвайно трасе, се финансира със заем от ЕИБ и надали ще стане тази година;
🔴 предвидени са само 1.5 млн. лв. за ремонт на релсов път и контактно-кабелна мрежа, което е крайно недостатъчно;
🔵 изходът от Дружба 2 при ул. „Димитър Пешев“ ще се разшири до 5 ленти, за да облекчи трафикът там;
🔵 сигурно ще започне разширение на бул. „Ломско шосе“ до надлеза над ж.п. линията;
🔵 ще има разширение на ул. Опълченска“ в тясната част между бул. „Тодор Александров“ и бул. „Сливница“;
🔵 не се предвиждат средства за изграждане на трафопост и захранване за зарядната станция на електробусите в ж.к. „Овча купел“ и сагата със захранването на станцията с дизелов генератор ще продължи и през 2022 г.

24 март 2022:

ГЕРБ в София днес одобриха десетки милиони левове за две нови метростанции, за които няма достатъчно пътници. Парите могат да се използват за нещо много по-полезно:
🔵 София ще тегли кредит от ЕИБ в размер на 548 млн. лв. за удължаването на третата метролиния – 3 станции по бул. „Владимир Вазов“ и 6 станции до Цариградско шосе.
🔵 Разширението на метрото с 3 станции до Левски-Г и с 4 станции от Орлов мост, през Слатина до бул. „Шипченски проход“ е абсолютно безспорно.
🔴 Самият директор на Метрополитен обаче признава, че за последните 2 станции до Цариградско шосе няма достатъчно натоварване. Към предполагаемия пътникопоток се смятат, забележете, хипотетични нови работни места в Тех парка, които може никога да не се открият.
🔴 На софиянци км. пробег с автобус в бюджета ни струва 3 лв., тролей/трамвай – 6 лв., метро – 16 лв., като цената за метрото ще стане 22 лв.
🔴 Вместо за празни мотриси, може да дадем парите за строителство на ринговия скоростен трамвай от бул. „Цар Борис“ III до бул. „Шипченски проход“ – там пътникопотокът доказано е по-голям, а въпросният трамвай ще струва 10 пъти по-малко. Последващата експлоатация, в сравнение с метрото, ще ни струва 3 пъти по-малко.
🔴 Нови метростанции бяха планирани отдавна в Люлин и Студентски град. Това са квартали, в които има достатъчно пътници, но ГЕРБ не намират причина да намерят финансиране за метро в тях.
🔴 В същия момент ГЕРБ и ВМРО за пореден път отложиха пускането на нощния градски транспорт.

Предложих да спасим сградата на Културен дом Бухово

Въпреки войната и мъката, реших да свърша нещо, което бях обещал. Предлагам на СОС да финансира с 910 290 лв. ремонта на Дом на културата Бухово, който иначе ще се срине. Тези пари ще стигнат да се направи нов покрив, да се постави външна изолация и да се сменят прозорците и вратите. Надявам се ГЕРБ да подкрепят предложението ми и да спасят сградата от събаряне. Има перо точно за това в бюджета на СО, който днес представи Фандъкова – “Резерв за непредвидени и неотложни разходи” с цели 27 млн. лв. в него.

Пуснах три питания до г-жа Фандъкова

Пуснах три питания до г-жа Фандъкова по следните проблеми:
🔴 Защо в Банкя няма градски стадион или общински спортен комплекс в продължение на 25 години и има опасност общински терени, които са предназначени за това, да станат частна собственост?
🔴 Дали общинските дружества ЦГМ и Метрополитен нарушават договорите помежду си, а Столична община хаби средства, като плаща по няколко пъти за една и съща работа?
🔴 Защо не работят чисто новите тоалетни в Западен парк една година след края на ремонта?

Поисках изслушване на ръководството на Топлофикация София по повод възможните проблеми с доставки на природен газ

По мое искане в понеделник в СОС ще бъде изслушано ръководството на Топлофикация София ЕАД относно плана им за алтернативни гориво, ако подаването на руски газ за България бъде преустановено. Искам да знам:
🔴 Какви резерви има дружеството от мазут/газьол и колко време може да изкара с тях?
🔴 Какви са цените за въглеродните квоти за мазут/газьол в стравнение с природния газ? Знам, че са по-високи.
🔴 Топлофикация София има ли собствен данъчен склад, където да държи тези алтернативни горива? Ако не – какъв използва, с какъв капацитет и на кой доставчик?
🔴 Имам спомен, че шефът на дружеството Александров спомена за определено количество в газохранилището в Чирен, резервирано за Топлофикация София – това вярно ли е и ако да – колко е?
🔵 Успокояващо е, че към момента получаваме повече руски газ, отколкото преди войната в Украйна. Това се случва през Турски поток от Русия, през Черно море до Турция. Не получаваме никакъв газ от Украйна – тя отдавна не се пада транзитна страна за България.
🔵 Газохранилището в Чирен е запълнено на около 20%, като дневно от него може да се изпомпва 20-30% от ежедневните ни нужди. Ето защо е толкова важно да удвоим капацитета на Чирен – сега в него могат да се складират около 1/6 от годишните нужди на България от природен газ.

Продължих да работя за затваряне на сметищата във Враждебна и Челопечене

8 март 2022:

Днес ГЕРБ в СОС за пореден път изкопаха дъното. И двата мои доклада за обследване на планините от боклуци и замърсяването на почвата и водите на сметищата във Враждебна и Челопечене бяха отложени за неопределено време благодарение на госпожите Лорита Радева и Анна Стойкова. За тях се оказа много важно да няма независима проверка, а възложиха такава на дружествата, оператори на самите сметища. Какъв ще е резултатът от тези „проверки“, мисля все от нас може да се досети.

22 март 2022:

ГЕРБ се правят на луди, че не виждат тази планина от боклук на 15 мин. с кола от центъра на София. Това е сметището за строителни отпадъци във Враждебна:
🔴 поканих г-жа Лорита Радева, председател на комисията по екология в СОС от ГЕРБ, да отидем и да се убеди с очите си как това сметище е пълно и с битови отпадъци, а не със строителни – не прие поканата ми;
🔴 зам.-кметицата на Фандъкова по екология, г-жа Билева, ясно каза, че НЯМА мембрана под тази планина от битови и строителни боклуци – това означава, че има опасност за замърсяване на почвата и водата;
🔴 какво е положението – има две дупки, бивши кариери и едната освен, че е запълнена, е превърната и в планина от боклуци – това се нарича според ГЕРБ „рекултивация“;
🔴 аз предлагам на СОС да се вземат проби какво е замърсяването под тези боклуци, но ГЕРБ казват, че няма нужда, защото дружеството оператор на сметището „Софинвест“ направили изследване и казали, че няма замърсяване;
🔴 това, което никой не иска да коментира обаче от съветниците на Фандъкова е, че въпросните „проби“ са взети от другата дупка, където сега има езеро и където няма боклуци, засега;
🔴 най-абсурдното от всичко е, че представител на Софинвест Добрева коментира, колко скъп е дронът на инициативния комитет Враждебна, с които снимали битовите боклуци, които въобще НЕ трябва да са на това сметище;
🔴 само не спомена г-жа Добрева, че снимките от дрон имат ясни GPS координати, дата и час и колкото и да зарива боклуците с пръст дружеството, което тя представлява, тези боклуци си остават отдолу и снимките са доказателство за това, че сметището трябва да бъде затворено ВЕДНАГА;
🔵 ИК Враждебна са организирали вече седем протеста за закриване на сметището, включително един пред Столична община – явно ГЕРБ се правят на слепи и глухи. Накрая нещо трябва да се разсмърди, за да „прогледнат“.

30 март 2022:

Това е поредната кочина, създадена от ГЕРБ, намираща се само на 15 мин. с кола от центъра на София:
🔴 Сметището за строителни отпадъци във Враждебна, вече малък хълм, се използва за изхвърляне и на всякакъв битов отпадък. Това е незаконно и е потенциално екологично бедствие, а река Искър се намира в непосредствена близост.
🔴 РИОСВ София и МОСВ потвърждават фактите – общинското дружество Софинвест нееднократно е нарушавало разпоредбите и е допуснало влагането на отпадъци, различни от описаните в плана за рекултивация на терените, на площадката за земни маси и строителни отпадъци Враждебна.
🔴 Видът на неправомерно депонираните отпадъци на терените на площадката, на които тече рекултивация, предполага много дълъг период на разлагане. Материалите като пластмаси, стиропор, ПДЧ плоскости съдържащи формалдехидни и карбамидни лепила, опаковки от строителна химия, автомобилни гуми, балирани отпадъци и много други, които ИК Враждебна са документирали с видео клипове и снимки във времето до настоящия момент, имат време за разлагане от десетки и стотици години и тепърва ще генерират замърсяване на почвите и подпочвените води.
🔴 Площадката не е със статут на депо, няма изискване за наличие на предпазваща мембрана. Всичко щеше да е наред, ако обаче Софинвест спазваха плана за рекултивация и влагаха в нея само земни маси и ИНЕРТНИ строителни отпадъци, а не всевъзможни трудно разградими боклуци.
🔵 Нивото на подпочвените води в района е много високо, поради минаващата в непосредствена близост до площадката река Искър, която е една от най-големите в България. Водните обекти, които са се образували от дейността на кариерата Пет могили и запълнени с вода от реката почти веднага, вече около 40 години са дом на много животински видове. Дълбочината им достига 30м., а размера на най-голямата водна площ е около 600 дка. БАН извършва ежегоден мониторинг на водните площи и според последните проучвания те се населяват от над 130 вида птици, част от които са защитени, а други са застрашени от изчезване и включени в Червената Книга на България.
🔵 ГЕРБ си затварят очите за всичко това. Поканих общинската съветничка на Фандъкова, Лорита Радева, да отидем на място и да направим проверка, но тя категорично ми отказа. Госпожата е председател на комисията по околна среда в СОС.
Ето каква трябва да се случи, за да се реши проблема:
1️⃣ Площадката за строителни отпадъци кв. Враждебна да бъде затворена незабавно.
2️⃣ Да бъде направено геоложко проучване и изваждане на сондажни ядки от няколко места на площадката, на която тече рекултивация, които да докажат какъв е типа на вложените материали в подповърхностните слоеве, в присъствие на представители от ИК Враждебна и общински съветници от всички политически групи.
3️⃣ Терените на площадката да бъдат почистени от неправомерно депонираните отпадъци.
4️⃣ Столична община да предприеме необходимите стъпки заедно с другите отговорни институции за даване на статут на водните площи около кв. Враждебна с цел опазване на изградените екосистеми в тях и тяхната защита.

Настроих сайтовете на „Да, България!“ и „Демократична България“ да работят с българска, вместо с руска кирилица

13 март 2022:

От днес сайтовете на Да, България и на Демократична България използват вече само българска кирилица. Избрах шрифта „Akrobat“. Миналата седмица Министерството на електронното управление, в лицето на Bozhidar Bozhanov, изготви нови правила за институционална идентичност на интернет сайтовете, като предложи да се използва българска кирилица. До момента масово разпространените шрифтове са с руския вариант на кирилицата. Малко повече информация за разликите между българската и руската от bgweb.bg:

„Основните разлики са най-видими при малките букви. Руската кирилица е прекъснала връзката между ръкописната и печатната буква. Тя е основана на главните латински букви във формата, както на главните, така и на малките букви.

От друга страна, българската кирилица следва по-естествена естетика и базира формите на малките знаци на ръкописното им изписване. Формите на малките букви са по-обли, по-уникални и по-лесно разпознаваеми от тези на главните. Много от тях имат горни и долни дължини (б, в, д, ж, з, к, р, у, ф, ю), което допълнително повишава тяхната разпознаваемост и помага за по-бързо четене.

Като цяло, буквите в българската кирилица са по-закръглени, а с това и по-обемни. Текст, написан с българска кирилица е с 4-5 процента по-дълъг от същия откъс, набран с руския вариант на азбуката.

Най-голяма реформа по-отношение на кирилицата въвежда руският цар Петър I през 1708 година. Промяната цели улесняване на книгопечатането, води до силна латинизация и променя коренно развитието на руската азбука. Именно тук и се разделят пътищата на българската и руската кирилици. Типографски руската кирилица се изравнява с къснобароковата латинска типография.“

В „Капитал“ също използваме българска кирилица.

Блог

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 4

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 4

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 3

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 3

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 2

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 2

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет - част 1

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет - част 1

Отчет за юни, юли и август 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Отчет за юни, юли и август 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Отчет за март, април и май 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Отчет за март, април и май 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Към блога

Медиатека

За какво ще използва приетият бюджет на София от над 2,6 млрд. лв.

За какво ще използва приетият бюджет на София от над 2,6 млрд. лв.

Симеон Ставрев, ДБ, пред novini.bg: В СОС трябва да търсим и намираме най-малкото общо кратно, а не  да правим циркове за пред хората

Симеон Ставрев, ДБ, пред novini.bg: В СОС трябва да търсим и намираме най-малкото общо кратно, а не да правим циркове за пред хората

Как да бъде изградена "умна" мобилност в София? Разказват общински съветници

Как да бъде изградена "умна" мобилност в София? Разказват общински съветници

Към медиатеката
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK