Защо и за кого да гласуваме на Евроизбори 2014?

Накратко:

  • Леви партии
  • Либерални партии
  • Националистически партии
  • Други
  • Десни партии

Чудите се за кой да гласувате на предстоящите избори за Европейски парламент? Имате съмнения… обезпокоени сте дали има смисъл да си губите времето? Не се обезкуражавайте, вашият глас, както са ви казали многократно, е важен! Про(дайте) го за колкото може повече. Изцяло във ваш интерес е. В крайна сметка политиката е бизнес и обръчи от фирми.

Най-лесно ще ви бъде да вземете решение, ако успеете да се оприличите в някоя от следните групи. Те са систематизирани така, че да обобщават електората на конкретна партия или партии. Ако не попадате в нито една от тях, моля да ми изпратите CV и мотивационно писмо на електронната поща и ще разгледам вашия случай съгласно българското законодателство, доколкото може да бъде приложено, в най-кратък срок и то преди предсрочните парламентарни избори и референдума през есента.

1-ва Група – Кръвопийците и техните слуги

Кръвопийците: Вие сте част от висшата комунистическа върхушка, част от пост-комунистическата олигархия, бивш или настоящ агент на Държавна сигурност и/или КГБ, висш военен или ченге, бизнесмен от сенчестите години на Прехода, скромен застраховател или средностатистически собственик на банка, дългогодишен партиен номенклатурчик със сериозни познания по дезинформиране и писане на опорни точки, наследствен държавен служител с компютърни познания по Word и Excel. Може пък да сте депутат в сегашния парламент и директно сте на заплата в някоя чужда енергийна фирма, за да може да ковете закони според техните нужди.

Слугите: Редовен участник сте в контрапротеста, защото вярвате, че капиталистите са виновни за всичко или са ви дали 15 лева и хамбургер. Също така може да сте се борили срещу фашизма и вече да наближавате преклонна възраст или пък да сте пенсионер, който милее по социализъма и не мисли за честно, че пенсията му е толкова ниска, защото е работил цели 30 години и е успял да я вземе едва на 55. Или пък просто мислите, че Крим е руски и справедливостта най-после възтържествува.  Може пък просто да сте безработен от много години и да искате тея проклети помощи да са поне с 50 лева повече, че с тоя акциз за цигарите не стига и за бира. Или просто сте от по-малък окръжен град или село и работодателят ви е капут и ви е заплашил вас и вашето семейство, че ако не гласувате за който ви каже, ще умрете в мизерия и нищета.

2-ра Група – Мафиотите и техните роби

Мафиотите: Вие се вписвате донякъде в профила на първата група, но сте нещо повече! Живеете в престижен квартал, ако сте в София – Бояна, най-много Лозенец или Манастирски ливади! Ако сте в Пловдив – Марково.. Варна – кв. Чайка, нищо друго не се признава. Всъщност имате имоти на доста места, защото те са добра инвестиция. Просто имате доста пари и трябва да ги защитавате. Натрупали сте ги след ’89. Било то с честен или нечестен труд. Който е могъл – да е взел! Баницата е почти изядена. Който е бил достатъчно тъп и не е действал – да си живее в панелката. Може да имате сериозни връзки в съдебната система или да работите в нея. Може пък и да имате някакво влияние над нея – съдии, прокурори. Може да продавате наркотици на едро или да държите по няколко големи квартала в големите градове. Може пък да управлявате сериозни финансови капитали с неясен произход, които просто трябва да минат отнякъде. Може да имате връзки с чужди разузнавания, но само не и от ЕС или САЩ – не, те имат много сложна система и правила и шанса да ви откраднат парите е голям. По-добре връзките да са с някоя тайна служба на роден или на близък славянски език.

Робите: Може пък да сте беден, да живеете в някой по-малък град или село и да се занимавате предимно със земеделие и да търсите как да продадете продукцията си в този проклет капиталистически свят, където ви повтарят, че тя не е конкурентна. Или пък просто не говорите български език. Yani ne diyor? Може да сте от някое далечно азиатско малцинство, изгонено от собствената си страна преди много векове, защото са ви мислили за най-долната каста и да мислите, че всяко кибапче си е далавера „щото дицата няма какво да идът”, ама пък за тях взимаме социалните и да не ни ги спрЪт. Или пък да идвате от съседни страни с автобуси и да гласувате, за който ви нареди партийното ръководство.

3-та Група – Популистите и манипулираните

Популистите: Вие сте журналист или политик или (!) и двете. Виждате себе си като спасител на всички българи и ще се борите с всички средства за техния просперитет, дори да трябва да е срещу самите тях, защото и те не знаят какво искат. С годините сте еволюирали от крайно ляво, през център до крайно дясно и обратно като сте кораборкруширали в безизходицата на съвременното политическо безумие, окупирано от предатели и нещастници, които се занимават само с протести и не вярват в Бог, нито в Русия. Имате склонност да се придвижвате с оръжие и да говорите пред публика под маса или да наемате известни чалга изпълнители и да организирате концерти за електората. Или пък сте истински националисти и проповядвате денем и нощем от собствените си медии – било то телевизия, радио или вестници. Притежавате безброй Facebook групи и инвестирате разумно държавната субсидия или тази на богатите си приятели, които плачат за бедните, за да купувате всекидневно по няколкостотин лайка, за да може вашите послания да стигат до повече истински българи. И най-важното, Македония е българска!

Манипулираните: вие сте истински българин – мразите! Мразите чужденците. Или пък мразите Европейския съюз, щото там всички са педали и лезбийки. Вярвате, че западните компании ни откраднаха земите и фабриките и че заради тях гладуваме. Искате да излезем от ЕС, да въведем отново военната служба и да заградим цяла България с бодлива тел. Вярвате в национализацията като икономическа доктрина и че това е пътя всеки от нас да има часовник за по 15,000 лева и да пие шампанско на луксозна яхта. Като цяло – всички са ви виновни за вашите неуспехи, но не и вие.

4-та Група – Крадците на гласове

Вие сте известна личност, чакате някой да ви подаде лопатата. Или пък сте върл противник на шистовия газ, все пак Газпром има нужда да запази монопола си в България. Може пък да сте били част от управляващите, даже и в Брюксел сте ходили! Заявили сте, че сте нещо ново, че искате реформи, но сте се опитали да разрушите някой новосформиран блок. Какво ви обединява – електоратът ви е млад и основната ви цел е да откраднете тези гласове. Вие няма да сте част от никое управление, защото сте твърде малки. Но заедно събирате едни няколко процента, които са много важни за горните три групи. Съзнателно или несъзнателно вие работите точно за техните интереси, а вашите привърженици, които дългогодишно гласуват за вас в крайна сметка се оказват прецакани. Но нищо, все пак има държавни субсидии за партиите, все ще хванете 1%.

5-та Група – Европейците

Вие имате поне средно образование. Имате и работа. Свикнали сте да се трудите, за да изкарвате пари. Не смятате Европейския съюз като заплаха, а за възможност – даже сте пътували насам-натам. Имате достатъчно мозък в главата си, за да разберете, че ако гласувате, на мафията и олигархията ще им бъде много по-трудно да купуват гласове и да подменят вота ви. Не се залъгвате по внушенията на популистите и социалистите, защото капитализмът все пак победи комунизма. Смятате, че е крайно време да се направят толкова дълго отлаганите реформи в почти всички сфери, защото те са ключът към по-високи доходи, по-малко монополи и интеграция в Европейския съюз. И все пак – вие ненавиждате мафията и се борите за що годе приличен живот в една модерна България, свободна от популисти, комунисти и олигарси. Готови сте дори да се възползвате от преференциалния си вот и да прередите изборните листи, за да изберете най-способните евродепутати.


В българиския политически свят тези партии не се представени с тези им имена и на вас оставям да се ориентирате по ваша преценка. По-долу ви прилагам списък с 11 формации, които се борят за 17те български места в Европарламента. Фейсбук харесванията са осреднени до 100-ци към 16 май 2014 (12:00 часа).

Но помислете КОЙ говори повече за Южен поток и ЕРП-та, вместо за реформи в образованието и здравеопазването.

Направете информиран избор!


Леви партии

БСП
2,500 харесвания
https://www.facebook.com/bsp.bulgaria

bsp

АБВ
17,000 харесвания
https://www.facebook.com/ABV.alternativa

abv


Либерални партии

ДПС
5,200 харесвания
https://www.facebook.com/presscenterdps

dps


Националистически партии

България без цензура (Бареков)
50,400 харесвания
https://www.facebook.com/pages/БЪЛГАРИЯ-БЕЗ-ЦЕНЗУРА/1414721282077102

bg_wc

Атака
35,100 харесвания
https://www.facebook.com/ataka.pobeda

ataka

НФСБ (Скат)
900 харесвания
https://www.facebook.com/pages/Национален-фронт-за-спасение-на-България/295567130571338

nfsb


Други

Глас Народен
78,100 харесвания
https://www.facebook.com/glasnaroden.bg

glas_naroden

Зелените
7,700 харесвания
https://www.facebook.com/Zelenite

zelenite

Синьо единство
2,800 харесвания
https://www.facebook.com/sinioedinstvo.bg

sinio_edinstvo


Десни партии

Реформаторски блок
21,000 харесвания
https://www.facebook.com/ReformatorskiBlok

reformatorski_blok

ГЕРБ
11.700 харесвания
http://www.facebook.com/PPGERB

gerb

Блог

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 4

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 4

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 3

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 3

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 2

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет – част 2

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет - част 1

Симеон Ставрев и неговите ангажименти в следващия Столичен общински съвет - част 1

Отчет за юни, юли и август 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Отчет за юни, юли и август 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Отчет за март, април и май 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Отчет за март, април и май 2023 на Симеон Ставрев като общински съветник

Към блога

Медиатека

За какво ще използва приетият бюджет на София от над 2,6 млрд. лв.

За какво ще използва приетият бюджет на София от над 2,6 млрд. лв.

Симеон Ставрев, ДБ, пред novini.bg: В СОС трябва да търсим и намираме най-малкото общо кратно, а не  да правим циркове за пред хората

Симеон Ставрев, ДБ, пред novini.bg: В СОС трябва да търсим и намираме най-малкото общо кратно, а не да правим циркове за пред хората

Как да бъде изградена "умна" мобилност в София? Разказват общински съветници

Как да бъде изградена "умна" мобилност в София? Разказват общински съветници

Към медиатеката
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK