Реконструкция на ул. „Цар Иван Шишман“

08 май 2021, събота Viber

Попитахме защо за последните 5 години гражданите в района на ул. „Шишман“ не са имали топла вода почти една година

До

Топлофикация София ЕАД

гр. София 1680

ул. Ястребец 23 Б, жк. Борово

[email protected]

[email protected] 

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Член на постоянна комисия „Инженерна инфраструктура и енергийно планиране“

Относно: Реконструкция на ул. „Цар Иван Шишман“

Уважаеми,

Към мен, в качеството ми на общински съветник в СОС, се обърнаха граждани с коментари относно предстоящия ремонт на ул. „Шишман“ от ул. „Ген. Паренсов“ до пл. Народно Събрание. От сайта на Топлофикация София ЕАД става ясно, че топлата вода ще бъде спряна в период на пандемия за 5 месеца (от 10.05.2021 до 10.10.2021), т.е. докато тече ремонтът на ул. „Шишман“, за жителите на отделни сгради, намиращи се на улиците „Ген. Гурко“, „Г.С. Раковски“, „Аксаков“, „6-ти септември“, „Граф Игнатиев“, „Хаджи Димитър“, „Цар Иван Шишман“, „Славянска“, „Иван Вазов“, „Добруджа“, „Юрий Венелин“, „Ген. Паренсов“, „Мальовица“, „Достоевски“, както и на бул. „Васил Левски“. Обяснението за спирането е, че ще се ремонтират топлопреносни съоръжения, в което няма нищо лошо освен, че миналото лято пак нямаше топла вода в същия квартал със същото извинение в рамките на два месеца. През 2018 заради ремонт на ул. „6-ти септември“ в района нямаше топла вода един месец. През 2016 пак по същата причина топлата вода беше спряна за около 9 седмици. В рамките на 5 години Топлофикация София ще прекара около 1 година в ремонт на тръби в района на ул. „Шишман“ и съответно ще лиши гражданите от топлоподаване.

За не не остава съмнение в професионализма на Топлофикация София ЕАД и в желанието на общинското дружество да предоставя най-качествената услуга на гражданите, моля да ми отговорите на следните въпроси за карето бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, ул. Георги С. Раковски“, бул. „Цар Освободител“:

  1. В периода 2016 – 2021 (включително) за колко дни е спирана топлата вода всяка година;
  2. Колко и какви ремонти са извършвани за всяка от годините 2016 – 2021 (включително) и колко работници са участвали в тях;
  3. Колко пари са стрували на Топлофикация София ремонтите в посоченото каре за периода 2016-2021 (включително);
  4. Топлофикация София има ли план как да осигурява по алтернативен начин топла вода в кварталите, където извършва многомесечни ремонти?

С уважение, 

Симеон Ставрев

В уебсайта ви частта „Виртуално деловодство“ е празна и затова използвам публичните имейл адреси, които сте обявили за въпроси от граждани. 

Моля отговорите да ми бъдат изпратени писмено на електронната ми поща: 

[email protected]

Документът е подписан с електронен подпис.

София                                                                                                                        

8 май 2021 г.

Накратко:

Към мен, в качеството ми на общински съветник в СОС, се обърнаха граждани с коментари относно предстоящия ремонт на ул. „Шишман“ от ул. „Ген. Паренсов“ до пл. Народно Събрание. От сайта на Топлофикация София ЕАД става ясно, че топлата вода ще бъде спряна в период на пандемия за 5 месеца (от 10.05.2021 до 10.10.2021), т.е. докато тече ремонтът на ул. „Шишман“, за жителите на отделни сгради, намиращи се на улиците „Ген. Гурко“, „Г.С. Раковски“, „Аксаков“, „6-ти септември“, „Граф Игнатиев“, „Хаджи Димитър“, „Цар Иван Шишман“, „Славянска“, „Иван Вазов“, „Добруджа“, „Юрий Венелин“, „Ген. Паренсов“, „Мальовица“, „Достоевски“, както и на бул. „Васил Левски“.

Защо е важно:

Обяснението за спирането е, че ще се ремонтират топлопреносни съоръжения, в което няма нищо лошо освен, че миналото лято пак нямаше топла вода в същия квартал със същото извинение в рамките на два месеца. През 2018 заради ремонт на ул. „6-ти септември“ в района нямаше топла вода един месец. През 2016 пак по същата причина топлата вода беше спряна за около 9 седмици. В рамките на 5 години Топлофикация София ще прекара около 1 година в ремонт на тръби в района на ул. „Шишман“ и съответно ще лиши гражданите от топлоподаване.

Вид:

Питане в СОС

В качеството на:

Общински съветник в СОС

Категория:

Комунални дружества

Входящ номер:

М-503/10.05.2021 г.

Отговор:

Свалете

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK