Разписания на градския транспорт в приложението за телефон Google Maps и други подобни

14 октомври 2024, понеделник Viber

Попитах колко струва разписания на градския транспорт на София да присъстват в приложението за телефон Google Maps и други подобни

До

Център за градска мобилност ЕАД

бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 84

[email protected]

 

П И Т А Н Е

от

СИМЕОН СТАВРЕВ – общински съветник в Столичен общински съвет

Относно: Разписания на градския транспорт в приложението за телефон Google Maps и други подобни

Уважаеми госпожи и господа,

Преди поне година ЦГМ предостави информация на гражданите за пристигащите на спирките коли на градския транспорт в приложението Google Maps. Налична е информация дали колата закъснява или се движи по разписание и колко е запълнена с пътници. Предоставят се упътвания за различни маршрути при пътувания с градския транспорт. Несъмнено услугата е много полезна. В различни европейски градове такава информация беше налична преди много години и беше крайно време и София да започне да я предоставя.

На основание чл. 33, ал. 2 от Закон за местното самоуправление и местната администрация моля да ми бъде предоставена следната информация:

  1. В кои други приложения/сайтове, които не са собственост на ЦГМ, официално се предоставят данните, които ЦГМ подава към Google Maps (напр. Apple Maps)?
  2. На базата на какъв/и договор/и  (при какви условия и заплащане) ЦГМ предоставя данните за разписанията, движението на колите в реално време, маршрути, запълняемост и т.н. на Google Maps и другите приложения/сайтове, посочени в точка 1?

С уважение,

СИМЕОН СТАВРЕВ

Моля, отговорите да ми бъдат изпратени писмено на електронната ми поща: [email protected]

Документът е подписан с електронен подпис.

Накратко:

Преди поне година ЦГМ предостави информация на гражданите за пристигащите на спирките коли на градския транспорт в приложението Google Maps. Налична е информация дали колата закъснява или се движи по разписание и колко е запълнена с пътници. Предоставят се упътвания за различни маршрути при пътувания с градския транспорт. Несъмнено услугата е много полезна.

Защо е важно:

В различни европейски градове такава информация беше налична преди много години и беше крайно време и София да започне да я предоставя.

Вид:

Питане в СОС

В качеството на:

Общински съветник в СОС

Категория:

Транспорт

Входящ номер:

13983/14.10.2024

Отговор:

Няма отговор
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK