Aлтернативни канали в тикет системата на ЦГМ

12 октомври 2024, събота Viber

Попитах кои са алтернативните канали в тикет системата на ЦГМ

До

Център за градска мобилност ЕАД

бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 84

[email protected]

П И Т А Н Е

от

СИМЕОН СТАВРЕВ – общински съветник в Столичен общински съвет

Относно: Aлтернативни канали в тикет системата на ЦГМ

Уважаеми госпожи и господа,

През 2018 ЦГМ подписва договор с консорциум „Си Ен Си София тикетинг систем“ за изграждане на нова система за таксуване на пътниците в градския транспорт на София. В него са дефинирани алтернативни канали за продажба на превозни документи, като консорциумът получава допълнително заплащане, извън договореното за изграждане и поддържане на системата, в размер на 5.85% от всяка продажба през тези канали.

На основание чл. 33, ал. 2 от Закон за местното самоуправление и местната администрация моля да ми бъде предоставена следната информация:

  1. Плащанията с банковите карти през сините валидатори в колите на наземния градски транспорт и на турникетите в метростанциите ЦГМ за алтернативен канал ли ги приема и плаща ли се на консорциума комисионна за всяко плащане и ако да – какъв процент?
  2. Ако плащанията по точка 1 ЦГМ приема за алтернативен канал, моля да предоставите договора, с който това е регламентирано и да посочите къде точно това е записано в него (на коя страница/и, кой параграф/и)?
  3. Посочете какво е изпълнението на дейността по договора за тикет системата, регламентиращо предоставянето на алтернативните канали, за които изпълнителят взима 5.85% като посочите кои канали са интегрирани и колко пари са платени на изпълнителя за всеки един от тези канали и на какво основание, като обхванете периода от въвеждане на тикет система до 30 септември 2024 г.
  4. Къде в договора между ЦГМ и изпълнителя е посочено какво точно последният трябва да разработи като софтуер, така че да може да се интегрират алтернативни канали, разработен ли е софтуерът и колко технически интеграции с трети страни (алтернативни канали) са реализирани до 30 септември 2024 г? 

С уважение,

СИМЕОН СТАВРЕВ

Моля, отговорите да ми бъдат изпратени писмено на електронната ми поща: [email protected]

Документът е подписан с електронен подпис.

Накратко:

През 2018 ЦГМ подписва договор с консорциум „Си Ен Си София тикетинг систем“ за изграждане на нова система за таксуване на пътниците в градския транспорт на София.

Защо е важно:

В него са дефинирани алтернативни канали за продажба на превозни документи, като консорциумът получава допълнително заплащане, извън договореното за изграждане и поддържане на системата, в размер на 5.85% от всяка продажба през тези канали.

Вид:

Питане в СОС

В качеството на:

Общински съветник в СОС

Категория:

Транспорт

Входящ номер:

13908/14.10.2024

Отговор:

Няма отговор
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK