Българите са много прост народ

By in Uncategorized on June 7, 2017

Българите са един много прост народ. Ама много, много прост народ. Толкова глупав, че направо се чудя как може да достигне до това съвършенство.

 1. Прости сме, защото в разбитите капачки на анти-паркинг колчета си тъпчем фасовете – това е най-безсмисленото място, където могат да бъдат изхвърлени – дори на земята е много по-добре.. Кошчето е далеч, къде ще ти ходя. Само нещастниците ходят да си хвърлят фаса в коша, пък и може да се запали!
 2. Прости сме защото не можем да караме кола зад някой друг – той винаги е нещастник, да му еба майката, боклук с таралясник, да си ходи на село, като се търкаля с позволената скорост, педерас(т)! И всеки по магистралата, който запушва лявата лента да се омита – тя е само за тези с мин. 150км/ч. Умрете боклуци, мамичката ви проста! Съга че ви извадим очичките с дългите.
 3. Прости сме, защото не спираме на пешеходни пътеки – пешеходците са идиоти, да се съобразяват с колите! Ебати идиотите, братче. Всеки знае, че колите и най-вече Аудитата, Голфове със затъмнени стъкла и особено джиповете са с предимство.. дори и задръстването да е на 15 метра напред, колата е първа, тъпаци! Ше мина, ако трябва – ще ме прескочите.
 4. Прости сме, защото не можем да ходим по тротоарите – къде ще ти ходя от дясно.. ще си ходя където искам.. предимно на зигзаг.. да се оправят другите дебили. Особено ако съм с някой друг, ще си ходим един до друг, колкото и да е тесен тротоара, да ни заобикалят по пътното платно, ше ги еба.
 5. Прости сме, защото не си разделяме боклука – толкова сме тъпи, че сме си направо мангали. Циганите си зариват катуна с боклуци отвсякъде. И нас ни мързи да си разделяме боклука, така че да намалим количеството му на сметищата, като всичко полезно може да се рециклира.
 6. Прости сме, защото в 21 век си получаваме сметките в хартиени пликове – въпреки, че хората са измислили електронната поща и pdf формата преди 2 десетилетия. Нека да изсечем колкото може повече дървета.
 7. Прости сме, защото в градовете ни не може да се диша – но само крайно нуждаещите се очевидно ползват градския транспорт – да си се бутат, мен в колата си ми е добре, слушам си музика, пия си кафенцето, попръдвам си. Верно, че ми гепиха 2-та катализатора и зад мен излиза черен дим при натискане на газта.. ама кво ми пука – тоя зад мен да се оправя. Ше си чакам в задръстването – колкото-толкова.
 8. Прости сме, защото не караме колело – което е едновременно здравословно, безплатно, приятно, бързо и намалява автомобилния трафик, замърсяването и повдига тонуса.
 9. Прости сме, защото слушаме силно музика и превръщаме жилищния блок в дискотека – У назе си е у назе, ше си правя какво си искам. Че ви побъркам.. нема да спите, майка ви стара. Ебал съм ви и бебетата.. и те нема да спат. И ше ви пускам сичко – от Цеца, през съветски маршове до Корн. Аз съм музикален помияр, ама така ми най-харесва.
 10. Прости сме, защото не сменяме крушките по стълбището на входа – как пък нема да я сменям тая крушка, да се преебем. Я съм тарикат, да се преебем!? Пари че давам, па и да я открадне некой. Ай сиктир!
 11. Прости сме, защото не чистим снега пред входа – Къде ше ти чистя, мързи ме, а и навън е студено. Леда ше го прескачам и готово. Ако некой се преебе да чисти – екстра. Общината какво иска да ме глобавя.. да си го чисти тя тогава.
 12. Прости сме, защото мразим – хейтим всички, всичко и всички, все нещо не е наред.. светът ме е преебал мен, да точно мен! Глей другите как са се уредили.. всеки има повече от мен. Майка им. Ебати живота.

В заключение ще кажа, че сме прости, защото не можем да се (само)организираме, да се съобразяваме с другите и да спазваме правила. Прости сме, защото не можем да живеем заедно. Носим гените на степните диви племена, от които сме произлезли. А като общество сме зависими един от друг, защото никой от нас не може да живее сам.

И тези от нас, които притежават горепосочените качества, заслужават дълбоко уважение, защото са малко сред безличното множеството.

Бъдете умни, не правете мизериите, които изброих.

И не се самозаблуждавайте – всеки от нас има поне един от тези недостатъци – всеки от нас е тъп и прост малко или много. Умната постъпка е да се замислим и да се променим.

Това бяха малките, дребните неща. Но те не са никак дребни всъщност.. те показват нагледано характера на българите. Ето ги и големите неща, с които не се справяме:

 1. Прости сме, защото не гласуваме – гласуването е изключително важно – с него определяш властта, която създава законите, които трябва да носят бладоденствие на обществото и да вкарват в затвора тези, които му вредят. Ако не гласуваш – даваш сила на мафията, даваш своя глас на мафията. Къде ще ти гласувам, всички са мафиоти, мързи ме да излеза.. камо ли да се интересувам от политика. Те по новините пишат само лъжи.
 2. Прости сме, защото даваме подкупи – на преподавателя в университета, на полицая за нарушението, което съм направил, на администрацията да си свърши работата. Правилата са, да се заобикалят!!!
 3. Прости сме, защото съдебната ни  система не работи – тя не само, че не работи, а дори е в наша вреда. Ако сега правосъдната система изчезне.. може дори да сме по-добре. Съдебната система е основата на една държава – съд, прокуратура, следствие. В момента повечето институции на съдебната система са завладени от мафията – прокуратурата начело с главния прокурор (който има 5-6% обществена подкрепа!), Висшия съдебен съвет (ВСС), ВАС (Върховния административен съд). Те задушават правосъдието и не искат реформа, която е в интерес на обществото, но не и на мафията – децентрализиране на прокуратурата, създаване на антикорупционен орган по румънски модел, намаляване на парламентарната квота във ВСС.
  • Липсата на съдебна реформа блокира инвестициите – инвеститорите не искат да си влагат парите в държава, в която законите не се спазват, защото си мислят, че ще ги изгубят. Защо мислите, че в България няма нито един завод на голям автомобилен производител, въпреки, че данъците ни са най-ниски в целия ЕС. Най-прост пример за атака на мафията срещу инвеститор е опита на Пеевски да открадне магазините на Техномаркет от Глориент.
  • Липсата на съдебна реформа блокира членството ни в Шенген – така не можем да пътуваме свободно и чакаме по границите, блокира се транспорта на товари и стоки.
  • Липсата на съдебна реформа блокира членството ни в Еврозоната – а тук членуват само най-богатите, като техните данъкоплатци и банки са защитени от Еврпейската централна банка (ЕЦБ).
  • С 3 думи – липсата на съдебно реформа ни прави бедни! И разбира се – онеправдани.
  • Примери – Цветан Василев, Пеевски, Христо Бисеров, Братя Галеви .. и много много други.
 4. Прости сме, защото политиците ни са част от мафията – те не правят реформи, само ги симулират, а ние отчаяно се нуждаем от тях. И не само, ами правят мизерии:
  • БДЖ – източиха го, никой не го ползва.
  • Булгартабак – Пеевски си го купи на добра цена и сега ще го продаде с печалба.
  • БТК – същия филм, тоя пък с главен участник Спас Русев и руския капитал.
  • Лукойл – плаща смешни данъци, които трябват да са стотици пъти повече.. ама и акциз не плаща особено много. Държавата само от тук бая пари е изгубила.
  • КТБ – раздадоха си кредити и фалираха банката.
  • магистралите – знаете ли, че всяка една поръчка за лот на магистрала, метро, околовръстно е предварително решена при кой да отиде от строителния картел с благословията на политиците – от това следва ниско качество на строителството, допълнително оскъпяване в последствие, завишени цени и комисионни за правилните хора.
  • АЕЦ Белене – не знам вече колко милиарда сме назад.
  • Южен пАток – същия кур.. пак от Путин.
  • а знаете ли колко милиона само взимат партиите като държавни субсидии..
  • и т.н…..
 5. Прости сме, защото не виждаме малкото почтени политици, които се борят за нас – Христо Иванов (Да, България), Радан Кънев (ДСБ), Трайчо Трайков и гражданската квота на бившия вече Реформаторски блок.
 6. Прости сме, защото още ни управлява Държавна сигурност – да управлява ни. Те са кукловодите, които дърпат конците на политиците, на Цацаров, на Пеевски, на мафията, на бизнеса.
 7. Прости сме, защото сме болни – наливаме всяка година все повече пари в здравеопазването, ама не сме по-здрави.
 8. Прости сме, защото сме глупави – да, глупави сме, защото продавачките взимат повече от учителите.
 9. Прости сме, защото сме бедни – толкова сме смотани, че сме най-бедната страна в ЕС.
 10. Прости сме, защото изгонихме 25% от населението в чужбина – като няма пари.. така е. А то – повечето млади и умни хора, цвета на нацията.
 11. Прости сме, защото не проявяваме инициатива – заспали сме, чакаме някой да дойдем да направи фирма, завод… и да ни наеме, ама и да ни плаща много пари. Частният бизнес е трудно нещо, къде ти ще се занимавам с него. Да му треперя постоянно за клиенти, пари, данъци, счетоводство.. Заеби тая работа. На сигурно да съм си на трудов договор. Най-добре ми е.
 12. Прости сме, защото позволихме на комунистите да ни наебат жестоко, без извинение – дойде великата съвеЦка армия в края на II СВ, окупира ни страната, прати ни войската по фронтовете, измряха войниците.. но ѝ построихме паметник в центъра на София, изгубихме 2/3 от Македония (като победени, въпреки че воювахме за победителите) и ни разпокъсаха народа в 2 държави, добре че Тито се скара със Сталин, че да не изгубим и Пиринския край, направиха ни васал на Русия, набиха ни в панелките, дадоха ни по един мОсквич след 2 години чакане и купоните (за ядене), Държавна сигурност, побоищата, тишината и смъртта, доносниците, изолацията, 3-те банкрута, вождовете и най-вече привилегированата комунистическа върхушка, която като вампири ни изпи кръвта. Донесоха ни мизерията и робството. Майка ви деба, комунисти мръсни. Вие сте за Белене, не хората, които сте избили там.

 

П.С. Тъпи сме, защото и вече не можем да слагаме препинателни знаци, пълни членове и т.н… и аз съм много тъп точно затова.

Аз съм един много тъп и прост българин. Ше се еба и в тъпака!

А иначе съм изключителен патриот и националист и ми се къса сърцето, че пиша тези редове..

Ако не обичах България, щях да съм напуснал тази страна преди много много години.

Да живее България!

И дано да поумнеем.

….

Избрал съм тази снимка към текста, първо защото на нея е един много *****  индивид и после, защото е казал нещо, вярно на развален английски, но точно по темата: Change or dead (ако мога да го разбера всъщност) – Промяна или умрял (най-вероятно е искал да каже „Промяна или смърт“).

Снимка кредит – terminal3.bg

Comments are closed.